sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Puutarhurimerkonomit


 
Meillä Kainuun ammattiopistossa alkoi viime syksynä puutarhurimerkonomikoulutus. Se on siis ammatillinen kaksoistutkinto, jossa opiskellaan 3,5 - 4 vuodessa sekä puutarhatalouden, että liiketalouden perustutkinnot. Tämä on mahdollista, koska kukka- ja puutarhakaupan koulutusohjelma ja asiakaspalvelun ja myynnin koulutusohjelma sisältävät paljon sellaisia asioita, jotka on helppo yhdistää.

Kajaanin Keskuskoulun ruokala 12.-14.2.2014

Mitä hyötyä tästä on? No, tämähän tuo melkoisen laajat työllistymismahdollisuudet. Puutarhurin työ on hyvin sesonkipainotteista, mutta tällä koulutuksella saa myös merkonomin paperit, joten esimerkiksi työllistyminen talvikaudeksi on helpompaa. Toisaalta merkonomina siitä on lisäarvoa, että on myös puutarhurin tutkinto, koska pystyy toimimaan kesäkaudella puutarhaosastolla asiantuntevasti.

Tilakoristelua Kajaanin Keskuskoulun ruokalaan 12.-14.2.2014

Kukka- ja puutarhakauppa on yhä kasvava ala, jossa tarvitaan hyviä asiakaspalvelijoita, markkinointitaitoja ja yrittäjähenkisyyttä. Uskon, että tulevat puutarhurimerkonomit pystyvät hyvin vastaamaan näihin työelämän tuomiin vaatimuksiin.

Koti-Kajaanista voit lukea koko jutun
http://kotikajaani.sitepaper.fi/sitepaper/view/-/id/527

Minä liityn tähän juttuun sillä tavalla, että olen tämän ensimmäisen vuosikurssin ryhmänohjaaja ja hyvin tiiviisti mukana opetuksessa ja sen suunnittelussa. Olemme olleet mukana jo monessa jutussa, vaikka opintoja on ollut vasta reilu puoli vuotta: Seppälän maalaismarkkinat, Taitaja9, Ihan komerosta, Tammihulinat, Ystävänpäivätempaus Keskuskoulun ruokalaan, ystävänpäivän myyntitapahtuma Opintiellä, Nuorten SM-hiihtojen kisakimppuprojekti... Ja lisää on tulossa! Tämä tapahtumiin ja projekteihin osallistuminen ei ole mitenkään uusi ja ihmeellinen juttu, mutta nyt siihen ja näkyvyyteen panostetaan erityisesti.
 
Tämä on kuva vielä kesken olevasta
 Nuorten SM-hiihtojen kimppuprojektista
http://kotikajaani.sitepaper.fi/sitepaper/view/-/id/529
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti