maanantai 1. syyskuuta 2014

Ei pöllömpää

Se eräs mökki on valmistunut jo sille mallille, että ensimmäiset yöpyjät ovat testanneet mökin. Keskeneräinenhän se vielä on, maalaukset kesken eikä huonekalujakaan ole, mutta hyvä mökki siitä tulee.

The Mökki (cottage) has been already tested -cooking and sleeping in it goes well. It's not finished yet, we must do some more painting and decide what kind of beds, cupboard...we'll buy. But you can already see it will be good mökki.


Sinistä ja punaista mökin ikkunoissa.

Mökin lähellä sijaitsevan vanhan heinäladon asukkaaksi paljastui viirupöllö. Lato toimii tällä hetkellä halkoliiterinä ja silloin tällöin lattialta on löytynyt oksennuspalloja ja sulkia. Pöllöksihän se asukas on tiedetty, mutta nyt se vihdoinkin nähtiin istuskelemassa ladon takana. En edes tajunnut katselevani lintua, kun ihmettelin vain, että mikä möykky puun rungossa on. Kuvasin sitä sitten kahdesta suunnasta tietä pitkin kulkiessani. Pöllö kääntyi katsomaan meitä, kun menimme ohi (toinen ja kolmas kuva). Kaunis lintu!

There's an owl living in woodshed near the mökki. Yesterday we saw it the first time sitting in tree outside of the woodshed. It is Ural owl. Beautiful bird!

Viirupöllö (Strix uralensis)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti