sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Seppeleitä Seppälässä - Wreaths

Viime viikolla puutarhuriopiskelijat harjoittelivat erilaisia seppeleen päällystyksiä. Kokeilussa olivat männyn ja kuusen havu sekä salalin lehti. Kolme seppelettä, kolme eri materiaalia ja kolme eri tarkoitukseen sopivaa tuotosta.
 
Last week my students studied how to make wreaths. They tried three different material: twigs of spruce, twigs of Scots pine and leaves of Gaultheria shallon. They also decorated differently and here you can see the results.

Yllä on muhkea mäntyseppele, jossa on tyylikäs koristelu. Seppele on niin näyttävä, että joku totesi sen olevan ihan Kauniit ja Rohkeat -tyyliä!

Above you can see impressive wreath with pine and quite natural decoration. Well, anyway somebody said it's more or less The Bold and The Beatiful -style!


Toinen seppele on päällystetty kuusen havuilla ja koristeltu kookostähdillä ja marjaketjutuksilla. Tässä kokeiltiin myös kynttilöiden kiinnittämistä, joten tästä tuli adventtikranssi. Kynttilöinä käytettiin lyhtykynttilöitä ja ne ovat liian pieniä kokonaisuutta ajatellen.

The second one is sprucewreath with cocos stars and Hypericum -berries. We also put candles on it, so it's Adventwreath. Candles are little bit too small for this big wreath.


Tämä on salalin lehdillä päällystetty hautajaisiin tarkoitettu seppele. Seppeleen päällystyksen lisäksi harjoiteltiin myös kukkaryhmän sijoittamista ja tekemistä. Tälläkin kerralla otettiin sitä, mitä kaapista löytyi ja seppelepohja oli tähän tarkoitukseen liian pieni, mutta kaikki saivat ajatuksesta kiinni.

This wreath is for funerals. Not common anymore in Finland, but sometimes you can have possibility to do it. Flowerarrangement is too big compared to wreath, we got too small base of the wreath.

Different kind of wreaths

Opiskelijat ovat ahkeroineet kranssien parissa ja meillä onkin nyt Seppälässä hyvä valikoima kuusi-, mänty- ja katajakransseja. Tässä kuvassa ei vielä ole koristeltuja ovikransseja, mutta nyt niitä myymälässä jo on, tervetuloa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti