sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Sadonkorjuun syyskuu

Sepäs oli nopea syyskuu! Tyrnejä poimittiin moneen kertaan ja ne eivät vähentyneet millään. Eilen kuulin, että pensaat olivat olleet tyhjiä lintujen jäljiltä. Hyvä juttu -eivät menneet ihan hukkaan. Unohdin karhunvatukat täysin ja yllätyksekseni saimme marjoja ainakin puoli litraa, kun kävin keräämässä useampana päivänä. Puolukoita keräsin sen verran, että voin sanoa keränneeni. Ai niin ja suppilovahverot ovat sitten ihan oma lukunsa...
Koulun omenatarha tuotti hyvälaatuisen sadon ja niinpä mekin olemme syöneet omenoita monessa eri muodossa. Voi olla, että omenahyvekiintiö on vähäksi aikaa täynnä.

 


Kasvihuoneesta sain melkoisen läjän tomaatteja ja kurkkuja sekä kaksi  munakoisoa ja yhden paprikan. Valitettavasti tällä puutarhurilla lopahti syksyllä viljelyinto enkä käynyt keräämässä kurkkusatoa ajoissa -kurkut muuttuivat mauttomiksi, kuiviksi ja puumaisiksi. Tomaatteja kypsyteltiin sisällä ja syötiin sitä mukaa kuin kypsyivät.


Ilahdutin itseäni kukilla useampaankin kertaan. Tämä asetelma on tehty malliksi YritysAmiksen henkilöstön Innostutaan yhdessä -virkistysiltapäivän kukkasidontapajaan.

Ruman kaunis preeriaeustoma
Navetassakin ehdin pyörähtämään katsomassa kyyttökampaamon touhuja. Tässä kuitenkin vasikat kylki kyljessä.

Yksi viikko vierähti luonnonkoristemateriaalien parissa. Tutustuttiin luonto- ja puutarha-alan opiskelijoiden kanssa lajistoon, keräämiseen ja varastointiin sekä kurkistettiin ekologiseen kukkasidontaan. Teimme Impilinnaan pöytäkoristelut, tässä yksi osanen niistä: vaahteranlehtiruusuja, vanamoa, oksia.


Suomumustesieniä on tosi paljon nurmikoilla
Lämpimästä syksystä johtuen kesäkukat vaan kukkivat kukkimistaan. Tunnistustentit olisi voinut jättää huoletta vielä vähän myöhemmäksi, mutta onpahan nyt pidetty. Koristekaalit on niin komeita, että enpä ihmettele, vaikka joku yö häviäisivät puutarhan kukkapenkistä. Niitä on kyselty paljon ja ne haluttaisiin ostaa suoraan penkistä. Ensi vuonna sitten.


 

Viimeisin hurjastelu lienee katolle kiipeäminen ja maisemien ihastelu ihan uudesta vinkkelistä. Näkymät Murtojärvelle Kuhmossa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti