sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Puutarhurimerkonomit ja kisakimppu -projekti

Ristijärven Saukkovaaralla on tänä viikonloppuna Nuorten SM-hiihdot. Saimme kisaorganisaatiolta yhteistyötarjouksen, johon puutarhurimerkonomi -opiskelijoiden kanssa tartuimme. Kisoihin tarvittiin 48 palkintokimppua ja pressipöydän asetelma.

Opiskelijoiden kanssa aloitimme suunnittelun ja lähtökohdiksi nousivat oikeastaan säänkesto (pakkanen, räntäsade) ja kisojen ajoittuminen juuri hiihtolomaviikollemme. Päädyimme sellaiseen ratkaisuun, että kimppujen on oltava valmiit ennen hiihtolomaa ja silloin niiden on oltava sellaisesta materiaalista, että ei ole kuivumisen vaaraa eli emme käytä leikkokukkia, mutta muuta luonnonmateriaalia kyllä. Opiskelijat jatkoivat suunnittelua ja kukkamateriaaliksi ehdotettiin suodatinpaperiruusuja, joihin idea saatiin täältä sekä pajulastukukkia. Kimpun pohja tehtäisiin koivunrisusta ja lisäksi siihen yhdistettäisiin esim. mustikan varpua tuomaan vihreyttä ja myös käpyjä. Näistä lähtökohdista oli helppo laskea tarvittava materiaalimäärä ja ruveta töihin.

Pajukukka


Ruusuja suodatinpusseista
Työn edetessä suunnitelmat tarkentuivat. Pajulastut osoittautuivat liian heikoksi materiaaliksi. Pajukukkien terälehdet napsahtelivat herkästi poikki, joten luovuimme pajukukkien käytöstä kimpuissa. Sen sijaan päätimme käyttää valmiit pajukukat pressipöydän asetelmassa, jossa ne eivät olisi alttiina halauksille ja rutistuksille.

Suodatinpaperiruusut sen sijaan hämmästyttivät meitä itseämmekin, niin hienoja niistä tuli värjäyksen jälkeen. Värjäsimme ruusut laimeassa vesiväriliemessä, puolet vaaleanpunaisiksi ja puolet vaaleanvioleteiksi.

Värjätyt ruusut kuivumassa

Kimppupohjat tehtiin puolalangasta ja koivusta, lisäksi pohjaan kiinnitettiin lehtikuusen ja männyn käpyjä. Mustikan varvuista luovuttiin ja tilalle laitettiin vihreää niintä, joka pilkisteli mukavasti paperiruusujen välistä. Jokaiseen kimppuun kiinnitettiin myös puutarhurimerkonomi -flaieri rullattuna, siitä tuli kimppuun pinkkiä väriä ja samalla KAOn logo näkyi kivasti.

Viimeistelimme kimpun alapuolen ja varret vihreällä kuitukankaalla ja pakkasimme valmiit kimput sellofaaniin. Lopputulosta voi ihailla Nuorten SM-hiihdot 2014 facebook -sivuilla.

Valmiit kimput lähdössä kisapaikalle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti