sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Hikoilua peltotöissä

Päätimme istuttaa vielä kerran mansikkaa, vaikka välillä tuntuu, että viisainta olisi vain ostaa valmiit marjat. Mutta oma on aina oma. Tämä pelto sijaitsee Vieremällä Nissilän kylässä. Kaikkina edellisinä kertoina olemme istuttaneet mansikat mustaan muoviin, mutta nyt kokeilemme mansikkakangasta ja rivivälien kattamista laudoilla. Lajikkeina ovat Polka ja Korona, yhteenä noin 110 tainta.
 
Eilen oli kuitenkin niin kova helle, että päätimme jättää istuttamisen ensi viikkoon. Jos olisimme tienneet, että vesisade alkaa heti ja että ilma jäähtyy näin radikaalisti, niin olisi pitänyt istuttaa taimet eilen.
Mansikkapellon päässä kasvaa tyrnejä ja niitä on tarkoitus istuttaa tänä kesänä lisää. Muu peltoalue on tämän kesän viherlannoituskasvien peittämä. Kylvin sekaisin kauraa, peltohernettä, auringonkukkia ja hunajakukkia. Vesisade alkoi heti, kun olin kylvänyt siemenet, joten kerrankin ajoitus oli täydellinen.

 
Pottua istutettiin kuusi riviä ja kokeilussa oli "uusi" potun kylvökone. Idut olivat niin pitkiä, että minun rivit on helppo tunnistaa, kun tuli niin epätasaista jälkeä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti