sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Puutarhamietteitä - Thinking about gardening

Kyllä se on niin, että kun kevättalvi kääntyy maaliskuuhun, niin kummasti sitä rupeaa ajattelemaan tulevaa kesää ja muistelemaan edellisiä. Olen kyllä sitä mieltä, että tammihelmikuussa saisi olla rutkasti pakkasta ja kevät voisi aloitella näin maaliskuussa, mutta nythän tämä on ollut yhtä suojasäätä jo monen monta viikkoa. Etelä-Suomessa kukkivat jo ainakin lumikellot.

You start to think about summer and your garden when it's March -or sometimes you start it already earlier. This winter has been very mild, I prefer more cold weather during January and February -but I can live with this :) You can find blooming Crocus and snowdrops in South of Finland, we have lot of wet snow in Kajaani.

Tilasin tänään siemeniä Hyötykasviyhdistykseltä. Olen onneton hyötykasvitarhuri, mutta sitkeästi tilaan joka vuosi jotain. Niinpä tilauslistalle pääsi mm. pari papulajiketta (viime vuonna pavut onnistuivat huonosta hoidosta huolimatta tosi hyvin) ja kaskinauris, mehiläisille ja muille pörriäisille hunajakukka, sinimailanen, kessu, narsissitupakka ja perhospuutarhan kukkasekoitus. Lisäksi tilasin varttamisteippiä.

Today I ordered seeds for becoming summer. Some vegetables, but most flowers -good flowers for bees and butterflies.

Kimalainen maksaruohon kukinnossa 2009

Ohdakeperhonen syyspäivänhatussa 2009

Lainasin kirjastosta aiheeseen sopivaa lukemistakin. Puutarha-alan ammattilaisen on hyvä olla perillä tämän hetken trendeistä ja tuulista, mutta välillä pitää palata peruskysymysten äärelle. Niinpä olen lueskellut tuholaisista, viljelystä ja ruukkupuutarhoista, mutta puutarhatrendien vuoksi surffaillut myös netissä. Piipahdan säännöllisesti katsomassa, mitä vinkkejä antaa mm. tanskalainen Claus Dalby ja Minna Mercke-Schmidt Ruotsista.

Also I have read some books about gardening and I have been surfing in internet trying to find the hottest things in gardening 2015.

Lukemista - Something to read
Vielä on aikaa puutarhatöiden aloittamiseen. Tammikuussa omenatarhamme oli verhoutunut lumeen ja tällä hetkellä ainoa muutos on se, että aidan ympäriltä piti kaivaa lumet pois -jänikset olivat turhan innokkaita.

Well, there is lot of time until I can start working in my garden. In January our appletrees where covered with snow. Now it's almost the same, but we had to dig snow away around fence -hares were too interested about apples.

Omenatarha tammikuussa 2015 - Appletrees, January 2015

Omenapuita, tyrnejä ja herukoita tammikuussa 2015 - Malus, Hippophaë and Ribes

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti