sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Taas lomalla Lapissa - Travelling again in Lapland

Olimme Karigasniemellä maanantaista torstaihin. Mökkeilimme ihan kolmen sukupolven voimin: kuusi aikuista ja kolme lasta sekä koira. Säät suosivat, vaikka helle ei ehtinytkään meidän lomailumme aikana sinne.  Toki osa porukasta on siellä edelleen ja nauttii Lapin kesästä. 
Vesi oli Tenossa hyytävää, mutta se ei lasten uintia estänyt.
Näyttää ihan koiratanssilta. Taustalla lohensoutajat.

Veljenpojat ja Minni kisaltelivat rantahiekalla ihan loputtomasti (no, Minni kyllä väsähti keskiviikkona). Välillä juoksi koira edellä ja poika perässä -sitten vaihdettiin vuoroa. Tässä myös video Hermannista ja Minnistä.
Pyörähdimme Norjan puolella Karasjoella. Ihmeteltiin Coop-marketin valikoimaa ja syötiin tosi herkulliset ja nopeat pehmikset. Paluumatkalla otettiin muutamat selfiet, josta seuraava otos ja hieno maitohorsmikko.Perinteisen suomalaisen lomaruoan lisäksi kokeilimme myös vaahtokarkkien paahtamista. Hyvinpä nuo mariekeksivaahtokarkkileivokset kelpasivat, mutta yleinen mielipide taisi olla, että vaahtokarkit ovat parempia kuin paahtokarkit.


Yleensä bongaan minulle tuntemattomat kasvilajit heti niistä ympäristöistä, joissa liikun. Ilmeisesti olin jo asettanut aivoni semmoiseen asentoon, että mitään uutta löydettävää ei ole, koska en tätä ihanuutta ollut huomannut kodan polulla. Kasvi näyttää vähän ohdakkeelta tai kaunokilta. Kukka on väriltään sininen. Onneksi mukanani oli sekä retkeilykasvio, että tunturikasvio, joiden avulla kasvi tunnistettiin läätteeksi. Olen nähnyt läätteen aikoinaan luontokartoittajaksi opiskellessani, mutta en kyllä sen jälkeen. Mukava yllätys!

Lääte (Saussurea alpina)

Tenon hiekkaa KeepLoopilla kuvattunaEi kommentteja:

Lähetä kommentti