tiistai 14. huhtikuuta 2015

Leipäkorisieni - Bird's Nest Fungus

Kiertelin eilen illalla pihalla ja katselin, että mitkä paikat alkaa olla sulaneita ja onko mitään vihreää näkyvissä. Käänsin kumollaan olleet isot yrttiruukut pystyyn ja voi ihmettä! Toisessa ruukussa oli kuin sormen pään kokoisia pikku kuppeja ja niissä linssin kokoisia pieniä leipäsiä. Oli iloisen hämmentynyt olo, koska viime syksynä taisin ihan ääneen toivoa, että näkisimpä joskus näitä.

Yesterday I found these little things in old herb pot, in my garden. These are Bird's Nest Fungi (Crucibulum laeve), finnish translation is Breadbasket Fungi. I was so excited, I had never seen these before. 


Tunnistin sienen, mutta kyllä minun täytyi kaivella sienikirja esiin ja tutkia asiaa tarkemmin. Leipäkorisienet eivät ole harvinaisia, niitä tapaa erityisesti rehevillä paikoilla mm. puutarhoissa, jossa ne kasvavat lahopuilla ja kasvinjätteillä. Mutta koska ne ovat niin pieniä niin useimmiten niitä löytää vasta keväällä, kun kasvillisuutta ei vielä ole. Olipa jossakin mainittu, että niitä voi kuivata ja käyttää koristeena esimerkiksi kukka-asetelmissa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti