sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Lumikuningatar

Olin perjantain Helsingissä siksi, että toteutin yhden haaveeni ja kävin katsomassa H. C. Andersenin satuun perustuvan Lumikuningatar -baletin. Olisin halunnut nähdä sen jo vuosi sitten, kun se tuli ohjelmistoon, mutta liput myytiin niin nopeasti loppuun, että en ehtinyt. Päätin silloin, että heti kun on seuraava mahdollisuus, koetan saada lipun. Niinpä sitten syyskuussa rupesin katselemaan lippuja ja niinhän siinä ensin kävi, että kaikki oli jo myyty, mutta odottelin lisänäytösten lippuja. Sain hankittua yhden lipun.

En ollut käynyt koskaan aiemmin Oopperatalossa, joten sekin oli kokemus. Suuri näyttämö, jouhevasti vaihtuvat, isot lavasteet ja ison yleisömäärän tuottama aplodien voimakkuus toivat kyllä juhlan tuntua perjantai-iltaan.


Mutta miksi Lumikuningatar? Meillä on elokuvaversio videona ja se koukutti aikoinaan minut. En ollut käynyt "oikeassa" baletissa, joten halusin kokea sen ja kun Lumikuningatar tuli ohjelmistoon 2012 niin homma oli selvä.

Lumikuningattarena 3.1.2014 Yimeng Sun

Hämmästykseni oli suuri, kun tajusin, että paikkani olikin ihan ensimmäisessä rivissä. Siinä oli kyllä intensiivinen tunnelma, kun välillä maahiset kulki polviani hipoen ja luminoidat tuijotteli silmiin... Totesin, että kokonaisuutta olisi pystynyt seuraamaan paremmin vähän kauempaa, mutta en valita!

Maahiset saunoo
 
Tuliko minusta nyt sitten balettifani? Ehkä en ihan höyrähtänyt, mutta voin käydä kyllä toistekin ja suosittelen Lumikuningatarta teille kaikille. Kansallisbaletin ohjelmistohan löytyy nettisivuilta Ooppera

H.C. Andersenin satuihin sisältyy aina jokin opetus

Kuvat ovat ostamastani käsiohjelmasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti