maanantai 20. tammikuuta 2014

Uusia näkökulmia - Landet Järna

Tukholmassa kävimme tutustumassa Landet Järna -kukkakauppaan, jonka koko toiminta perustuu vuodenaikojen vaihteluun ja sesongin mukaisiin tuotteisiin sekä luomu- ja biodynaamiseen tuotantoon. Kukkakauppa sijaitsee samassa liikehuoneistossa parturin ja ravintolan kanssa. Illaksi kasvit siirretään syrjään ja kukkakaupan tiskistä tulee baaritiski.

 
 


Liikkeessä on sesongin kukkien ja kasvien lisäksi myytävänä "maljakoita" eli esimerkiksi laboratorioiden vanhoja mittalaseja, lasiputkiloita ja -pulloja. Lisäksi heillä on myynnissä siemeniä.

 


Landet Järnaan voit tutustua tarkemmin facebookissa. Suosittelen piipahtamaan tässä liikkeessä, jos olet käymässä Tukholmassa.
Ammatillisesti ja floristisesta näkökulmasta emme nähneet mitään tajunnan räjäyttävää kukkasidontaa, mutta pistihän se taas ajattelemaan omaa toimintaa ja sitä, että osataanko me käyttää riittävästi luonnon materiaalia kukkasidonnassa ja muutenkin puutarha-alalla. Rupattelin sen verran yrittäjän kanssa, että hän sanoi Tukholmankin olevan hiukan liian lähellä luontoa ja liian pieni, koska monet ihmiset tulevat katselemaan ja sanovat sitten, että "onpa kivoja ideoita, voinkin tehdä tämän kotona".

Yritysesittelyn lomassa saimme nauttia "menth to be"-drinkit. Oli kylmää, minttuista ja maistuvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti