lauantai 17. elokuuta 2013

Lapin lumoissa

Vietin muutaman päivän Lapissa, Karigasniemellä, jossa perheelläni on mökki. Kotona Kainuussa oli ollut sateinen sää, mutta Lappi paistatteli auringossa eivätkä sääsketkään juuri vaivanneet. Väkeä mökillä oli kolmen sukupolven verran, joten vauhtia ja vaarallisia tilanteita oli ihan omiksi tarpeiksi. 

 
Mökki sijaitsee Tenojoen varrella, joten luonnollisestikin mökkiohjelmaan kuuluu kalastus. Joskus tulee saalista, joskus ei. Tällä kerralla saimme syödäksemme lohta ja harjusta.
 

 
 
Teimme pienen kävelyretken Ailigaksen päälle. Minä en ollut siellä aikaisemmin käynytkään. Äkkiä rinne näyttää ihan loivalta, mutta kylläpä sinne sai hikipäässä nousta. Oli ihan käymisen arvoinen paikka, maisemat olivat upeat ja hyvällä säällä näkyi kauas.
 

 
Torvijäkäliä

Riekonmarja

 
Karigasniemi on rajanylityspaikka Norjan puolelle ja melkeinpä joka reissulla käymme edes kerran ulkomailla. Tällä kerralla kävimme sekä Karasjoella kaupassa, että ajoimme Lakselviin ja vielä vähän Nordkappiin päin. Kävin jo kolmannen kerran Trollholmsundissa, jossa sijaitsee Pohjois-Euroopan laajimmat kalkkikiviesiintymät ja erikoiset kalkkikivimuodostelmat. 

 


Ruohokanukka

Lapinvuokko

Kotona odotti sateista repsahtanut puutarha, jossa odotti pari iloista yllätystä. Niistä myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti